Sportiva

All posts in TTm

Belgische titels voor Sportiva

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Belgische titels voor Sportiva

Afgelopen weekend vonden in Libramont de Belgische Kampioenschappen plaats voor Acrobatische Gymnastiek en Toestelturnen Meisjes.

Bo Hollebosch, Yana Vanstavel, Lise De MeystSportiva liet een heel mooi visitekaartje achter en keerde maar liefst met 4 Belgische titels huiswaarts.

Op zaterdag 1 juni werd Bo Hollebosch (Sportiva) samen met haar partners Yana Vanstavel en Lise De Meyst (beiden van Ambitous Pro Gymnastics Puurs) na een zeer spannende wedstrijd verdiend Belgisch Kampioen Acrobatische Gymnastiek bij de seniores A met 85.190 punten. Zij konden ondanks een fout bij de balansoefening de jury toch overtuigen en de concurrentie ruim achter zich laten!

Seppe Geusens-Yani Van Den WyngaertOp zondag kon ons jong Heren Paar Seppe Geusens (Sportiva) en Yani Van Den Wyngaert (Gymfinity Bazel) de Belgische titel bemachtigen in de categorie A-niveau 11-16 jaar. Ook behaalden zij met 50.450 punten na een knappe wedstrijd de puntennorm voor de Europese Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek in Israël.

Yuna Kerckhoven-Shana Roberts-Sarah BrackeIn het B-niveau, konden Shana Roberts, Sarah Bracke en Yuna Kerckhoven met een uitgesproken elegantie de jury overtuigen en mochten zij heel fier de Belgische Beker in ontvangst nemen in de categorie groepen B 11 tot 20+ jaar. Zij behaalden een mooie score van 26.240 punten!

Yente Van Gaver, Lorelies Van De Velde en Bieke De Meyer behaalden een mooie 8e plaats in de categorie B-niveau 11-19 jaar.

Chloe Baert podiumOok bij Toestelturnen Meisjes konden we goud meenemen richting Sint-Gillis-Waas. Chloe Baert  (Gym Waasland), die haar trainingen in Opleidingscentrum Regioclub Sint-Gillis-Waas volgt, turnde met veel overtuiging haar knappe oefeningen en werd met ruime voorsprong 1e bij de categorie A-niveau 11 met een puntenresultaat van 47,716 ptn. Haar teamgenootje Maissae Goumanouz (Rust-Roest Sint-Niklaas, Opleidingscentrum Regioclub Sint-Gillis-Waas) behaalde na een mooie wedstrijd de 5e plaats.

Een succesvol weekend dus voor Sportiva en het Opleidingscentrum toestelturnen Meisjes in Sint-Gillis-Waas. Hoofdtrainers Stijn Maes (Acrobatische Gymnastiek) en Joke Mertens (Toestelturnen Meisjes) kunnen tevreden terugblikken op dit turnweekend. Het harde trainen werd overduidelijk beloond en met deze 4 Belgische titels sluiten wij het turnseizoen succesvol af!


Info 2018-2019

Categories: Acro, Algemeen, Dans, Nieuws, Recrea, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Info 2018-2019
Inschrijven
Uurregeling
Folder 2018
Kalender

Toestelturnsters I-niveau sluiten seizoen mooi af in Jabbeke

Categories: Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Toestelturnsters I-niveau sluiten seizoen mooi af in Jabbeke

01I8

Gisteren vond de derde en laatste voorronde plaats bij het I-niveau toestelturnen meisjes. Voor Esther, Lenthe, Alizée en Charlotte was het hun derde wedstrijd. Voor Kato was het haar tweede en voor Elien was het haar allereerste wedstrijd. Spannend!

De wedstrijd ging door in Jabbeke en startte voor de meisjes van I8 om 8u40. We waren al vroeg uit de veren. De meisjes begonnen aan balk. Meteen het meest zenuwslopende toestel van allemaal. Charlotte en Elien wisten hun zenuwen goed onder controle te houden en turnden een foutloze balkoefening. Naast enkele kleine foutjes bij de anderen, werkte iedereen zijn oefening mooi af en we kregen zelfs complimenten van de jury. Kato en Alizée lieten zich bovendien van hun meest moedige kant zien en voerden voor het eerst hun oefening uit op de hoge balk.

Met veel zin gingen we naar het volgende toestel: grond. De oefeningen werden (op een aantal uitzonderlijke momentjes na) één voor één uitgevoerd met mooi gestrekte benen, tenen, armen en vingers. Er werd netjes gewerkt en de delen werden zo correct mogelijk uitgevoerd. Het publiek mocht mee genieten van mooie (kracht)handstandjes, radslagen, brugjes, spagaten,… Allemaal uitgevoerd met een mooie uitstraling.

Tijd om door te schuiven naar sprong. Hier krijgt elke gymnast de kans om het beste van zichzelf te tonen in twee sprongen. De beste sprong telt en wordt op het einde van de wedstrijd meegerekend in de totaalscore. Lenthe, Alizée, Elien en Esther lieten ons een salto tot ruglig zien. Ze benutten elk hun twee kansen goed en maakten het de jury niet gemakkelijk bij de keuze van de beste sprong. Charlotte en Kato gingen voor de salto tot stand. In de opwarming bezeerde Kato zich maar dat kon haar niet tegenhouden om de salto op haar voeten te staan. Charlotte bleef ook zeer geconcentreerd en bracht de salto’s tot een goed einde.

Met een fier gevoel gingen we naar brug. Een toestel waar de meisjes vooral hun kracht en vormspanning mogen tonen. Niet simpel want ze moeten niet enkel denken aan de oefeningenreeks die ze moeten uitvoeren, ze moeten bij bepaalde oefeningen ook nog tellen. Wanneer ze deze oefeningen geen twee seconden aanhouden, worden ze afgestraft. Gelukkig weten de gymnasten dat heel goed en brachten ze hun oefening zo goed als foutloos tot een goed einde. Iedereen turnde op zijn niveau en liet nog een laatste keertje zien wat hij kan.

En zo zat de wedstrijd er al snel op. Brug was het allerlaatste toestel van de wedstrijd én van dit seizoen.

I9

In de namiddag was het de beurt aan Felien, onze enige gymnaste in I9. De wedstrijd begon ze aan de brug. Hierbij mocht een deel uitvoeren aan de brug en een deel aan de rekstok. Ze bracht de twee delen tot een mooi einde.

Na brug volgt balk. Na twee wedstrijden een foutloze balkoefening te turnen, kon ook Felien er niet aan ontkomen en maakte ze enkele foutjes. Maar de moed liet ze niet zakken en zo ging ze naar het derde toestel: grond. Bij de I9 wordt er geturnd op muziek, iets wat Felien heel leuk vindt. Ze liet dan ook een mooi afgewerkte oefening zien.

Op het laatste toestel, sprong, liet Felien een nieuw element zien. Iets wat ze de afgelopen twee wedstrijden nog niet deed, namelijk een voorwaartse streksalto. Na hard trainen, wist ze ook op wedstrijd deze heel goed uit te voeren. Na dit hoogtepunt zat ook Felien haar wedstrijd erop.

Voor zowel de meisjes van I8 als Felien mocht de wedstrijd gerust nog langer duren en mochten er nog veel wedstrijden volgen. Helaas maar met wat geluk krijgen ze volgend jaar weer de kans om hun kunnen én nieuwe delen te tonen.

02

Elien, Lenthe, Charlotte en Kato behaalden de zilveren medaille.
Felien, Alizée en Esther behaalden een bronzen medaille.

Verslag: Elynn Vermeulen 


Rinke Santy zet Turnclub Sportiva St-Gillis-Waas opnieuw op de kaart

Categories: Algemeen, Geen categorie, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Rinke Santy zet Turnclub Sportiva St-Gillis-Waas opnieuw op de kaart

Rinke SantyNa Lisa Verschueren en Laura Waem maakt nu ook Rinke Santy haar intrede in de internationale gymnastiekwereld en dat doet ze niet onopgemerkt. Begin mei werd Rinke nog overtuigend Belgisch Kampioen in Gent bij de categorie Juniores A. Deze schitterende prestatie zorgde ervoor dat zij zeker was van haar plekje in het team dat zou afreizen naar het Zwitserse Bern voor de Europese Kampioenschappen begin juni.

Op 1 juni turnde Rinke uiteindelijk haar eerste Europese Kampioenschap. Dit deed ze fantastisch en zij wist zich met een 16e plaats bij de juniores te kwalificeren voor de allround finale.

Op 3 juni wist Rinke tijdens deze allround finale zelfs haar prestatie nog te verbeteren. Na een foutloze wedstrijd behaalde ze de 7e plaats met 52.599 punten en mocht op het erepodium haar prijs in ontvangst nemen.

Proficiat aan Rinke al haar trainers en het begeleidingsteam van de Topsportschool in Gent.


Vlaamse kampioenschappen

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Vlaamse kampioenschappen

Het voorbije weekend vonden de Vlaamse Kampioenschappen A- en B-niveau plaats voor Toestelturnen Meisjes en Acrobatische Gymnastiek. Na selectie tijdens de provinciale kampioenschappen mochten maar liefst 16 gymnasten van Sportiva aantreden, en dat deden ze met succes!

Op het Vlaams Kampioenschap Toestelturnen meisjes in Lauwe werd de spits afgebeten door Jara Meersschaert bij de 10-jarige meisjes toestelturnen in het A-niveau. Jara had jammer genoeg wat last van zenuwen waardoor ze niet echt kon laten zien wat ze allemaal kan. Ze behaalde de 22e plaats.
Hanne Janssens turnde een zeer stabiele wedstrijd en werd knap 7e in haar categorie A 11 jaar, met ruim de puntennorm voor het Belgisch Kampioenschap. Isabelle Van Iseghem en Bo Hollebosch turnden beiden een bijna foutloze wedstrijd en eindigden respectievelijk op de 4e en 5e plaats. Beiden hebben ook hun selectie voor het Belgisch Kampioenschap verdiend op zak.

Yuna Kerckhoven (Rust- Roest Sint-Niklaas) die samen met Jara, Bo en Isabelle traint in de Regioclub Sint-Gillis-Waas werd overtuigend Vlaams Kampioen in de categorie A10 jaar met maar liefst 4 punten voorsprong.

In het B-niveau kwamen 7 gymnasten van Sportiva in actie. Lien Van Den Borre (13 jaar) bevestigde haar niveau van de Provinciale Voorrondes en behaalde met voorsprong de Vlaamse titel. Sylke Herwegh turnde een zeer stabiele en mooi afgewerkte wedstrijd en verdiende de bronzen medaille bij de 12-jarigen. In de categorie 14-15 jaar toonde Maren De Colvenaer, na een kleine blessure aan de voet, wat ze waard is en behaalde vlot de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap. Een foutje aan de brug op het einde van de wedstrijd koste haar jammer genoeg nog enkele plaatsen. Ze eindigde knap 6de. Rune Maes en Janne Terwingen kenden helaas een mindere dag en eindigden respectievelijk op de 18e en 19e plaats. In de categorie 16+ sloten Kato Vounckx en Selien Van Langenhove het wedstrijdweekend Toestelturnen Meisjes af. Kato turnde een quasi foutloos parcours en werd met een topscore van 47,05 punten verdiend 4de. Hopelijk kan ze bevestigen op het Belgisch Kampioenschap. Selien turnde zeer mooie oefeningen, maar een val te veel verhinderde haar om de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap te behalen.

Op het Vlaams Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Breendonk turnde het trio Lorelies Van De Velde, Sarah Bracke en Shana Roberts in de categorie B 12-20+ jaar een prachtige oefening die hen op 0,05 punten van het podium bracht én een selectie voor het Belgisch Kampioenschap opleverde. Het gemengde duo Hanna Vos en Bram Geusens turnden hier en daar wat kleine foutjes, maar mochten toch de bronzen medaille mee naar huis nemen in de categorie A 12-18 jaar.
Eerder deze maand behaalden het duo Sarah Meyten en Saar Van Severen reeds een tiende plaats op het Vlaams Kampioenschap C-niveau voor 10-17 jaar.

De trainers Stijn Maes, Helen Lichtert, Jonathan Wielandt, Joke Mertens en Lore Marguillier zijn trots op de prestaties van al hun gymnasten en kijken uit naar de Belgische Kampioenschappen op 7 en 8 mei te Gent.


Meisjesteam toestelturnen schrijft geschiedenis

Categories: Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Meisjesteam toestelturnen schrijft geschiedenis

Team BelgymOp zondag 17 april turnde het Team Belgym meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Ze namen het op tegen tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst in de Belgische turngeschiedenis gaat er meisjesteam naar de Spelen!

Het team dat voor deze historische prestatie zorgde werd samengesteld uit Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Axelle Klinckaert (GymMAX vzw), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX vzw) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) kwam als reserveturnster niet in actie.

Per toestel werden 5 gymnasten opgesteld waarvan de 4 beste scores mee telden voor het eindresultaat. Het team slaagde er in geen enkele grote fout te laten meetellen in het eindresultaat. Laura turnde aan de 4 toestellen en behaalde 55,075 punten (tweede hoogste Belgische score) en leverde zo een héél belangrijke bijdrage aan het teamtotaal. Laura en Senna mochten zelfs de dag er na nog deelnemen in de toestelfinale aan brug. Proficiat Laura met deze prachtige prestatie, we zijn ontzettend fier op jou! Let’s go to Rio!

Lisa Verschueren, die in december plots haar turncarrière moest beëindigen door hartproblemen, reisde mee naar Rio om het team aan te moedigen. Het werd een emotionele ervaring voor haar, maar ze blijft de nummer 1 supporter van Team Belgym. Wat zijn we trots op haar!

Ben jij ook ontzettend fier op Team Belgym? Feliciteer hen dan met een post van jouw meest trotse afsprong! Gebruik de #GoBelgym en post jouw “Trotse Afsprong” op je social media!

Trots op team Belgym


Procinciale kampioenschappen

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Procinciale kampioenschappen

11 medailles voor Sportiva Sint-Gillis-Waas op de provinciale kampioenschappen

IMG_3740bewerktDe voorbije maand vonden de provinciale kampioenschappen Toestelturnen meisjes en Acrobatische gymnastiek plaats. In beide disciplines had turnclub Sportiva St-Gillis-Waas deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën op verschillende niveaus.
Dat Sportiva het Belgische toestelturnen bij de meisjes op de kaart zet bewezen Lisa Verschueren en Laura Waem op de laatste Wereldkampioenschap te Glasgow in oktober. Maar ook de jongere, aanstormende talenten laten zien dat Sportiva ‘the place to be’ is wat betreft een kwaliteitsvolle opleiding in het toestelturnen.
In het hoogste niveau liet Bo Hollebosch aan de 4 toestellen mooie oefeningen zien en behaalde de gouden medaille in de categorie A12 jaar. Haar teamgenootje, Isabelle Van Iseghem, mocht in dezelfde categorie het brons in ontvangst nemen. Fleur Vleminckx werd 4e.
Hanne Janssen turnde een zeer stabiele wedstrijd en werd in de categorie A 11 jaar provinciaal kampioen. In de jongste categorie A10 jaar moest Jara Meersschaert helaas forfait geven door griep.

Ook Sylke Herwegh werd met mooi uitgevoerde oefeningen provinciaal kampioen bij de categorie B 12 jaar. Lien Van Den Borre kaapte met ruime voorsprong op de concurrentie de gouden medaille weg bij B 13 jaar. Janne Terwingen straalde vertrouwen uit en kan tevreden terugkijken op haar wedstrijd want ze behaalde de derde plaats bij B14-15 jaar. Rune Maes en Kato Selis werden respectievelijk 4e en 5e. Bij de meisjes B +16 jaar werd een spannende strijd geleverd. Trots mocht Kato Vounckx de bronzen medaille mee naar huis nemen. Selien Van Langenhove werd 4e en Fien Van Passel behaalde de 6e plaats.
Kato Declerck (Kracht en Geduld St-Niklaas) die traint bij het Opleidingscentrum Regioclub St-Gillis-Waas, kon helaas door een blessure niet deelnemen aan het Oost-Vlaams Kampioenschap A11 jaar. Yuna Kerckhoven (Rust Roest Sint-Niklaas) die eveneens traint in het opleidingscentrum Regioclub St-Gillis-Waas werd met ruime voorsprong verdiend eerste in de categorie A10 jaar.

PKOok bij acrobatische Gymnastiek behaalde Sportiva enkele medailles. Gemengd paar Bram Geusens en Hanna Vos turnen op het hoogste niveau en werden bij de categorie A12-18 jaar provinciaal kampioen. Duo Saar Van Severen en Sarah Meyten behaalden na een mooie wedstrijd de zilveren medaille bij de categorie C 10-17 jaar.

Trainers Jonathan Wielandt, Lore Marguillier en Joke Mertens (Toestelturnen meisjes) en Stijn Maes en Helen Lichtert (Acrobatische gymnastiek) zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten en kijken vol spanning uit naar de Vlaamse Kampioenschappen in april.


Gobelgym

Categories: Algemeen, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Gobelgym

gobelgymIedereen kan koprollen, supporter mee voor TEAM BELGYM!

Op donderdag 28 januari 2016 gaf “TEAM BELGYM” de aftrap van de promotiecampagne #GOBELGYM. De meisjes ontvingen de pers in hun thuisbasis te Gent om hen mee op sleeptouw te nemen in hun weg naar RIO. Ook jij kan hen steunen in hun Olympische droom door deel te nemen aan “De Langste Koprol”! Want zeg nu zelf, iedereen kan koprollen, toch?

De gymnasten van TEAM BELGYM zijn alvast enthousiast en roepen iedereen op om samen met hen te rollen tot in RIO! Lisa Verschueren (SPORTIVA Sint-Gillis-Waas), de gymnaste die het team vroegtijdig moest verlaten nadat er een hartprobleem aan het licht werd gebracht, voerde tijdens de persconferentie de eerste koprol uit en roept bij deze iedereen op om massaal te koprollen! Want, wie wil er nu geen deel uitmaken van de langste koprol aller tijden?!

Meer info op: http://www.delangstekoprol.be/#
Meer info over Team Belgym: http://www.gobelgym.be/nl


Sportiva op het WK in China

Categories: Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Sportiva op het WK in China

Donderdag 2 oktober vertrok het Belgische Delhaize TOP-team naar Nanning (China) voor het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek. Dit team bestaat naast Gaelle Mys, Julie Croket, Eline Vandersteen, Lin Versonnen en Dorien Motten ook uit onze twee gymnasten van SPORTIVA Lisa Verschueren en Laura Waem. Het kwam er voor het team op aan om zich bij de top 24 van het WK te plaatsen om in het selectietraject voor de Olympische Spelen in Rio te blijven.

WK_kwalificatie (1)
WK_kwalificatie (2)
WK_kwalificatie (3)
WK_kwalificatie (4)
WK_kwalificatie (5)
WK_kwalificatie (6)
WK_kwalificatie (7)
WK_kwalificatie (8)
WK_kwalificatie (9)

Het Belgische team werkte een quasi foutloos parcours af en haalde een puntentotaal van 214,469 punten. Laura turnde aan de vier toestellen zeer mooie oefeningen en behaalde een score van 54,241 punten. Dit leverde haar een 27e plaats individueel op. Ook Lisa turnde een mooi parcours op alle vier de toestellen. Met 53,865 punten plaatst ze zich 30e individueel. Wat een ongelooflijke prestaties ! De derde beste Belgische individuele allroundscore was voor de 20-jarige Julie Croket (GymMAX vzw). Voor Gaelle Mys (OTV Nazareth) ging het iets minder dan verhoopt. Een onzekere landing aan de brug en een val van de balk bracht haar bij een eindscore (52,231 punten) die onder de verwachtingen bleef. Op sprong (13.966 punten) en grond (13,566 punten) kon ze gelukkig een en ander goedmaken. Eline Vandersteen (Turnkring Varsenare) turnde 3 van de 4 toestelen (sprong, balk en grond) en Lin Versonnen (Kon. Turnkring Lyra Lier) versterkte het team op brug. Beide gymnasten wisten met hun prestatie bij te dragen aan het prima teamresultaat van het Delhaize TOP-team! Mooi gedaan! Reservegymnast Dorien Motten (Turnkring Bilzen) kwam niet in actie. Het was nog even wachten totdat alle landen hun kwalificatie hadden afgerond, maar dan werd de definitieve rangschikking bekend gemaakt. België plaatst zich met deze score op een 11de plaats in de teamrangschikking! Een héél knappe prestatie! Het is de eerste keer in de Belgische turngeschiedenis dat een team er in slaagt zich zo hoog te plaatsen op een WK. Individueel kon Laura zich selecteren voor de allroundfinale (24 beste turnsters) omdat er van elk land maximum 2 gymnasten mogen deelnemen aan deze finale. Lisa werd aangeduid als derde reserve voor de allroundfinale. Op vrijdag 10 oktober kwam Laura dus opnieuw in actie op het WK. Ze startte haar wedstrijd jammergenoeg met een minder goede grondoefening. Ze herpakte zich sterk en haalde op de andere drie toestellen wel de scores die ze waard is. Helaas kon dit haar zwakke grondoefening niet meer goed maken. Ze eindigde op de 24e plaats.

Sportiva is super trots op de prestaties van Lisa en Laura!! Proficiat dames!!

Via deze link kan je foto’s bekijken van de podiumtraining van de Belgische meisjes.


Sportiva op EK AGD

Categories: Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Sportiva op EK AGD

Van 11 tot 18 mei vonden de Europese Kampioenschappen Artistieke Gymnastiek Dames plaats in Sofia. België trok met een team van junioren en senioren naar Bulgarije. Het seniorenteam bestond uit drie gymnasten. Met enige fierheid kunnen we zeggen dat, naast Gaelle Mys (OTV Nazareth), het team nog uit twee Sportiva-gymnasten bestond. Lisa Verschueren en Laura Waem vertegenwoordigden mee ons land op dit grote tornooi! En dat deden ze in stijl!
 

EK_Laura Lisa Gaelle voor jury
EK_Laura Lisa sfeerbeeld
EK_Laura
EK_Laura_Balk
EK_Laura_Brug
EK_Laura_Brug2
EK_Laura_Grond
EK_Laura_Sprong
EK_LauraLisaKrijtbak
EK_Lisa
EK_Lisa_Brug
EK_Lisa_brug2
EK_Lisa_Grond 2
EK_Lisa_Grond
EK_LisaEnLaura

Op 15 mei turnden de dames hun kwalificatie wedstrijd. Op het EK 2012 in Brussel wist een meisjesteam zich voor het eerst in de Belgische turngeschiedenis te kwalificeren voor de teamfinale. En dat was natuurlijk ook nu weer het doel! Hiervoor moesten ze zich bij de top-8 kunnen plaatsen. Geen gemakkelijk gegeven aangezien alle scores van de drie meisjes telden voor het eindresultaat en ze zich dus geen enkel foutje konden permitteren. Maar onze dames weerstonden de druk, en presteerden zeer sterk. Het hele team turnde een parcours zonder vallen op de vier toestellen en eindigde zo, met een totaalscore van 162.630 punten, op de 7de plaats! Dit bezorgde hen een plaatsje in de teamfinale tussen de grote turnlanden Groot-Brittanië, Roemenië, Rusland, Italië, Duitsland, Zwitserland en Spanje. Individueel eindigde Laura Waem met 54.632 punten op een 7de plaats en werd Lisa 10de met 54,265! Wat een scores! Op dit EK voor landenteams werd echter geen allroundfinale georganiseerd voor de senioren.

Zaterdag 17 mei stonden vervolgens de teamfinales op het programma. De meisjes startten zeer sterk op grond en plaatsten zich na de eerste rotatie op een 6de plaats. Door een heel knappe uitvoeringsscore van elke gymnast aan de sprong, kon België opklimmen naar de 5de plaats in het klassement. Ook in de derde rotatie turnden Lisa, Laura en Gaelle op hetzelfde elan verder. Ze verzamelden samen een zeer hoge score van 41.365 aan de brug met ongelijke leggers. Het vierde toestel, balk, zou beslissen of België hun 5de plaats kon behouden. De beroemde uitspraak van de Roemeens topcoach Octavion Belu: “een wedstrijd wordt gewonnen of verloren op de balk” was helaas voor onze Belgische gymnasten van toepassing. Lisa beet de spits af, maar viel jammer genoeg met dubbel pirouette van de balk. Ze kon zich goed herpakken en werkte haar oefening in stijl af. Helaas werd hier een punt verloren. Laura kwam als tweede in actie en bleef op het toestel staan. Gaelle sloot het Europees avontuur van onze Belgische meisjes af, maar ook niet zonder val. Zij ging van het toestel met een overslag zonder handen. Dit koste België een tweede kostbaar punt. Hierdoor konden Spanje en Italië over ons springen in het klassement, en werd België 7de in de teamfinale.

De ontgoocheling was groot, het behalen van een 5de plaats en het een plaatsje beter doen dan op het EK in Brussel (2012) zou mooi geweest zijn. Met een 7de plaats sluit ons seniorenteam niettemin een schitterend parcours af. Sportiva is dan ook apetrots op Laura Waem en Lisa Verschueren! Zij schitteren op internationaal niveau en zijn zo een fantastisch voorbeeld voor alle turnende meisjes bij Sportiva! Proficiat dames!!