Sportiva

All posts in Acro

Bo Hollebosch behaalt 4 medailles op het wereldkampioen Acrobatische Gymnastiek

Categories: Acro, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Bo Hollebosch behaalt 4 medailles op het wereldkampioen Acrobatische Gymnastiek

Van 10 tot 13 maart 2022 ging in Baku het 28e wereldkampioenschap Acor door. Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) nam samen met haar partners Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) deel, en dat deden ze SCHITTEREND!

Na twee knappe temp- en balansoefeningen tijdens de kwalificaties mag Bo met haar formatie aantreden als topfavorieten in de finale met de combined oefening. Hier brengen ze een combinatie van balans- en tempo elementen. Ook in de finale doen ze het super goed, met een totaalscore van 29,820 punten pakken zij de titel WERELDKAMPIOEN Combined.

Bewonder de Combined oefening hier.

Daarna volgde voor hen de balansfinale. Een val in het tweede deel kost hen enkele punten, maar ook de andere teams maken enkele foutjes. Met een totaalscore van 27,710 punten halen ze de titel VICE-WERELDKAMPIOEN BALANS.

Bewonder de Balans oefening hier.

Op de laatste dag staat de tempo-finale nog op het programma, Bo haar favoriete onderdeel. Opnieuw turnen ze de pannen van het dak en pakken ze nu ook nog de titel WERELDKAMPIOEN TEMPO.

Bewonder de Tempo oefening hier.

Na de kwalificaties in alle categorieën werd eveneens een teamranking opgemaakt, waar België de titel WERELDKAMPIOEN IN TEAM pakt.

Sportiva is énorm trots op deze knappe prestaties!

Bo bereidt zich nu samen met haar teamgenoten voor op de World Games in de zomervakantie. Wij duimen super hard voor hen.


Belgische titels voor Sportiva

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Belgische titels voor Sportiva

Afgelopen weekend vonden in Libramont de Belgische Kampioenschappen plaats voor Acrobatische Gymnastiek en Toestelturnen Meisjes.

Bo Hollebosch, Yana Vanstavel, Lise De MeystSportiva liet een heel mooi visitekaartje achter en keerde maar liefst met 4 Belgische titels huiswaarts.

Op zaterdag 1 juni werd Bo Hollebosch (Sportiva) samen met haar partners Yana Vanstavel en Lise De Meyst (beiden van Ambitous Pro Gymnastics Puurs) na een zeer spannende wedstrijd verdiend Belgisch Kampioen Acrobatische Gymnastiek bij de seniores A met 85.190 punten. Zij konden ondanks een fout bij de balansoefening de jury toch overtuigen en de concurrentie ruim achter zich laten!

Seppe Geusens-Yani Van Den WyngaertOp zondag kon ons jong Heren Paar Seppe Geusens (Sportiva) en Yani Van Den Wyngaert (Gymfinity Bazel) de Belgische titel bemachtigen in de categorie A-niveau 11-16 jaar. Ook behaalden zij met 50.450 punten na een knappe wedstrijd de puntennorm voor de Europese Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek in Israël.

Yuna Kerckhoven-Shana Roberts-Sarah BrackeIn het B-niveau, konden Shana Roberts, Sarah Bracke en Yuna Kerckhoven met een uitgesproken elegantie de jury overtuigen en mochten zij heel fier de Belgische Beker in ontvangst nemen in de categorie groepen B 11 tot 20+ jaar. Zij behaalden een mooie score van 26.240 punten!

Yente Van Gaver, Lorelies Van De Velde en Bieke De Meyer behaalden een mooie 8e plaats in de categorie B-niveau 11-19 jaar.

Chloe Baert podiumOok bij Toestelturnen Meisjes konden we goud meenemen richting Sint-Gillis-Waas. Chloe Baert  (Gym Waasland), die haar trainingen in Opleidingscentrum Regioclub Sint-Gillis-Waas volgt, turnde met veel overtuiging haar knappe oefeningen en werd met ruime voorsprong 1e bij de categorie A-niveau 11 met een puntenresultaat van 47,716 ptn. Haar teamgenootje Maissae Goumanouz (Rust-Roest Sint-Niklaas, Opleidingscentrum Regioclub Sint-Gillis-Waas) behaalde na een mooie wedstrijd de 5e plaats.

Een succesvol weekend dus voor Sportiva en het Opleidingscentrum toestelturnen Meisjes in Sint-Gillis-Waas. Hoofdtrainers Stijn Maes (Acrobatische Gymnastiek) en Joke Mertens (Toestelturnen Meisjes) kunnen tevreden terugblikken op dit turnweekend. Het harde trainen werd overduidelijk beloond en met deze 4 Belgische titels sluiten wij het turnseizoen succesvol af!


Info 2018-2019

Categories: Acro, Algemeen, Dans, Nieuws, Recrea, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Info 2018-2019

Inschrijven

Uurregeling

Folder 2018

Kalender


Sportteam Sint-Gillis-Waas

Categories: Acro, Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Sportteam Sint-Gillis-Waas

Onze acrogymnasten Hana Vos en Bram Geussens werden op 27 januari 2017 op de sportlaureatenviering in gemeenschapscentrum De Route gehuldigd als Sportteam van Sint-Gillis-Waas!

thumbnail_Winnaars_huldiging_sportlaureaten

Lees het online artikel in Het Nieuwsblad.


Vlaamse kampioenschappen

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Vlaamse kampioenschappen

Het voorbije weekend vonden de Vlaamse Kampioenschappen A- en B-niveau plaats voor Toestelturnen Meisjes en Acrobatische Gymnastiek. Na selectie tijdens de provinciale kampioenschappen mochten maar liefst 16 gymnasten van Sportiva aantreden, en dat deden ze met succes!

Op het Vlaams Kampioenschap Toestelturnen meisjes in Lauwe werd de spits afgebeten door Jara Meersschaert bij de 10-jarige meisjes toestelturnen in het A-niveau. Jara had jammer genoeg wat last van zenuwen waardoor ze niet echt kon laten zien wat ze allemaal kan. Ze behaalde de 22e plaats.
Hanne Janssens turnde een zeer stabiele wedstrijd en werd knap 7e in haar categorie A 11 jaar, met ruim de puntennorm voor het Belgisch Kampioenschap. Isabelle Van Iseghem en Bo Hollebosch turnden beiden een bijna foutloze wedstrijd en eindigden respectievelijk op de 4e en 5e plaats. Beiden hebben ook hun selectie voor het Belgisch Kampioenschap verdiend op zak.

Yuna Kerckhoven (Rust- Roest Sint-Niklaas) die samen met Jara, Bo en Isabelle traint in de Regioclub Sint-Gillis-Waas werd overtuigend Vlaams Kampioen in de categorie A10 jaar met maar liefst 4 punten voorsprong.

In het B-niveau kwamen 7 gymnasten van Sportiva in actie. Lien Van Den Borre (13 jaar) bevestigde haar niveau van de Provinciale Voorrondes en behaalde met voorsprong de Vlaamse titel. Sylke Herwegh turnde een zeer stabiele en mooi afgewerkte wedstrijd en verdiende de bronzen medaille bij de 12-jarigen. In de categorie 14-15 jaar toonde Maren De Colvenaer, na een kleine blessure aan de voet, wat ze waard is en behaalde vlot de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap. Een foutje aan de brug op het einde van de wedstrijd koste haar jammer genoeg nog enkele plaatsen. Ze eindigde knap 6de. Rune Maes en Janne Terwingen kenden helaas een mindere dag en eindigden respectievelijk op de 18e en 19e plaats. In de categorie 16+ sloten Kato Vounckx en Selien Van Langenhove het wedstrijdweekend Toestelturnen Meisjes af. Kato turnde een quasi foutloos parcours en werd met een topscore van 47,05 punten verdiend 4de. Hopelijk kan ze bevestigen op het Belgisch Kampioenschap. Selien turnde zeer mooie oefeningen, maar een val te veel verhinderde haar om de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap te behalen.

Op het Vlaams Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Breendonk turnde het trio Lorelies Van De Velde, Sarah Bracke en Shana Roberts in de categorie B 12-20+ jaar een prachtige oefening die hen op 0,05 punten van het podium bracht én een selectie voor het Belgisch Kampioenschap opleverde. Het gemengde duo Hanna Vos en Bram Geusens turnden hier en daar wat kleine foutjes, maar mochten toch de bronzen medaille mee naar huis nemen in de categorie A 12-18 jaar.
Eerder deze maand behaalden het duo Sarah Meyten en Saar Van Severen reeds een tiende plaats op het Vlaams Kampioenschap C-niveau voor 10-17 jaar.

De trainers Stijn Maes, Helen Lichtert, Jonathan Wielandt, Joke Mertens en Lore Marguillier zijn trots op de prestaties van al hun gymnasten en kijken uit naar de Belgische Kampioenschappen op 7 en 8 mei te Gent.


Procinciale kampioenschappen

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Procinciale kampioenschappen

11 medailles voor Sportiva Sint-Gillis-Waas op de provinciale kampioenschappen

IMG_3740bewerktDe voorbije maand vonden de provinciale kampioenschappen Toestelturnen meisjes en Acrobatische gymnastiek plaats. In beide disciplines had turnclub Sportiva St-Gillis-Waas deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën op verschillende niveaus.
Dat Sportiva het Belgische toestelturnen bij de meisjes op de kaart zet bewezen Lisa Verschueren en Laura Waem op de laatste Wereldkampioenschap te Glasgow in oktober. Maar ook de jongere, aanstormende talenten laten zien dat Sportiva ‘the place to be’ is wat betreft een kwaliteitsvolle opleiding in het toestelturnen.
In het hoogste niveau liet Bo Hollebosch aan de 4 toestellen mooie oefeningen zien en behaalde de gouden medaille in de categorie A12 jaar. Haar teamgenootje, Isabelle Van Iseghem, mocht in dezelfde categorie het brons in ontvangst nemen. Fleur Vleminckx werd 4e.
Hanne Janssen turnde een zeer stabiele wedstrijd en werd in de categorie A 11 jaar provinciaal kampioen. In de jongste categorie A10 jaar moest Jara Meersschaert helaas forfait geven door griep.

Ook Sylke Herwegh werd met mooi uitgevoerde oefeningen provinciaal kampioen bij de categorie B 12 jaar. Lien Van Den Borre kaapte met ruime voorsprong op de concurrentie de gouden medaille weg bij B 13 jaar. Janne Terwingen straalde vertrouwen uit en kan tevreden terugkijken op haar wedstrijd want ze behaalde de derde plaats bij B14-15 jaar. Rune Maes en Kato Selis werden respectievelijk 4e en 5e. Bij de meisjes B +16 jaar werd een spannende strijd geleverd. Trots mocht Kato Vounckx de bronzen medaille mee naar huis nemen. Selien Van Langenhove werd 4e en Fien Van Passel behaalde de 6e plaats.
Kato Declerck (Kracht en Geduld St-Niklaas) die traint bij het Opleidingscentrum Regioclub St-Gillis-Waas, kon helaas door een blessure niet deelnemen aan het Oost-Vlaams Kampioenschap A11 jaar. Yuna Kerckhoven (Rust Roest Sint-Niklaas) die eveneens traint in het opleidingscentrum Regioclub St-Gillis-Waas werd met ruime voorsprong verdiend eerste in de categorie A10 jaar.

PKOok bij acrobatische Gymnastiek behaalde Sportiva enkele medailles. Gemengd paar Bram Geusens en Hanna Vos turnen op het hoogste niveau en werden bij de categorie A12-18 jaar provinciaal kampioen. Duo Saar Van Severen en Sarah Meyten behaalden na een mooie wedstrijd de zilveren medaille bij de categorie C 10-17 jaar.

Trainers Jonathan Wielandt, Lore Marguillier en Joke Mertens (Toestelturnen meisjes) en Stijn Maes en Helen Lichtert (Acrobatische gymnastiek) zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten en kijken vol spanning uit naar de Vlaamse Kampioenschappen in april.


Nel en Hanna sluiten acroseizoen in schoonheid af met bronzen medaille op BK

Categories: Acro, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Nel en Hanna sluiten acroseizoen in schoonheid af met bronzen medaille op BK

Met het Belgisch Kampioenschap te Puurs op 3 en 4 mei werd meteen het wedstrijdseizoen acro afgesloten. Als laatste formatie van Sportiva traden Nel Van Hecke en Hanna Vos hier aan in het B-niveau.
 

Lore en Leontine
Nel en Hanna 1
Nel en Hanna 2
Trio Sietske

Na een heel seizoen vooraan het klassement te eindigen, mochten zij ook hier in schoonheid afsluiten. Met een bronzen medaille (op 0.05 ptn van zilver) kunnen ze terugblikken op een geslaagd seizoen. In hun categorie blonk dit team uit qua moeilijkheid, enkel de artistieke score (dans) bleef soms wat onder die van de concurrentie. We weten dus waaraan te werken! Met hun bronzen medaille schrijven ze meteen ook geschiedenis. Sinds het bestaan van acro in Sportiva is dit de beste prestatie tot nog toe!

Ook de andere teams deden het behoorlijk tot zeer goed.
Het trio (Sietske D’Hollander, Kjenta Camerier en Hanne Laureys) traden aan in het C-niveau. Ook zij turnden een heel seizoen vooraan in het klassement. Met nog enkele aanpassingen voor hun laatste en belangrijkste wedstrijd, werden zij verdiend Vlaams Kampioen C-junioren! Zij herhalen hiermee de prestatie van hun clubgenoten (Shana, Elynn en Yente) die vorig jaar dezelfde titel in beslag namen. Nogmaals een dikke proficiat meisjes!
Bram en Julie turnden in hun eerste wedstrijdjaar mooie oefeningen in het C-niveau. De jury wist hun prestaties te smaken. Jammer genoeg konden zij geen enkele wedstrijd foutloos turnen, wat hen een selectie voor het Vlaams Kampioenschap kostte.

De grootste vooruitgang werd geboekt door het trio Saar, Silke en Evelien. In de moeilijke categorie (A beloften trio), draaiden zij goed mee met hun technische scores. Artistiek werden zij echter overklast door de concurrentie. Zij slaagden er wel in hun score wedstrijd na wedstrijd te verbeteren met een volledig punt. Goed gedaan meisjes, en vooral veel bijgeleerd!

Pechvogels van het seizoen waren Lore en Leontine. Zij plaatsten zich na de eerste voorronde op een tweede plaats en haalden een mooie zilveren medaille op het Oost-Vlaams Kampioenschap, maar konden dit niveau niet meer laten zien op de volgende wedstrijden, door kleine foutjes. Zij haalden vlot hun selectie voor het Vlaams Kampioenschap, maar bleven met een 11e plaats onder de verwachtingen.

Het duo Sarah en Lorelies en het trio Shana, Elynn en Yente namen deel in het B-niveau. Sarah en Lorelies kenden wat onderlinge strubbelingen en ook de stress op wedstrijd speelde hen parten. Zij haalden hun selectie voor het Vlaams Kampioenschap, maar moesten daar de concurrentie laten voorgaan.
Shana, Elynn en Yente konden door hun schoolcarrière wat minder intensief trainen. Zij maakten enkele jammerlijke fouten op hun eerste wedstrijden en kwamen hierdoor nooit in hun gebruikelijke wedstrijdritme (Vlaams Kampioen vorig seizoen). Jammer want Elynn nam na haar laatste wedstrijd afscheid van het wedstrijdturnen. Zij zal volgend seizoen buitenlandse oorden opzoeken. Veel plezier alvast!


Acro Sportiva schittert op provinciale voorrondes

Categories: Acro, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Acro Sportiva schittert op provinciale voorrondes

De medailleoogst was groot op de provinciale kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek voor Sportiva Sint-Gillis-Waas. Met goud, zilver en brons werd de acro-afdeling van Sportiva op de kaart gezet.

 

Duo Sarah
Emma & Dana
Nel
Podium
sarah
Trio Shana
Silke Pygo

Meisjespaar Nel Van Hecke en Hanna Vos traden aan in de categorie C-Beloften en wisten eerder dit seizoen al een voorbereidingswedstrijd te winnen. Met een oefening met hoge moeilijkheid en veel variatie, maakten zij hun favorietenrol meer dan waar. Ze wisten met meer dan een punt voorsprong zowel de gouden Oostvlaamse medaille als de open categorie te winnen.

Teamgenoten Kjenta Camerier en Hanne De Sutter namen deel in dezelfde categorie en brachten een degelijke oefening. Ook zij werden beloond met edelmetaal. Zij wonnen zilver in de Oostvlaamse competitie.

Nieuw samengesteld team Emma Steegmans en Danaë Van Goethem namen zonder hoge verwachtingen deel. Na het harde werk van de voorbije weken werden zij ook beloond met mooie punten. Een klein schoonheidsfoutje deed hen net naast het podium belanden.

In de categorie C-Junioren konden Elynn Vermeulen, Shana Roberts en Yente Van Gaever zilver bemachtigen in een zeer uitgebreid deelnemersveld. De ervaren onderpartners Shana en Elynn konden hiermee hun bronzen prestatie van vorig seizoen nog verbeteren. Voor hun nieuwe partner Yente was het de eerste medaille.

Het onervaren trio Sietske D’Hollander, Lore Selis en Hanne Laureys brachten  een verzorgde oefening. In de laatste seconden ging het echter mis waarvoor zij door de jury zwaar bestraft werden. Zij hopen hun prestatie op de volgende en laatste voorronde sterk te verbeteren.

In de categorie A-beloften streed duo Sarah Bracke-Lorelies Van de Velde om het goud. Na hun balansoefening stonden zij op een verdiende tweede plaats. In de tempo-oefening speelden de zenuwen hen echter parten waardoor zij een foutje maakten. Gelukkig konden zij zich nog herpakken en alsnog brons in de wacht slepen.

In het I-niveau bevestigde het trio Saar Van Severen, Silke Opgenhaffen en Evelien Thiron, met telkens resultaten in de bovenste helft van het klassement. Zij maken nog kans om zich op de laatste voorronde te selecteren voor het Vlaams Kampioenschap.

Trainers Stijn Maes en Helen Lichtert kunnen nu al terugblikken op een geslaagd seizoen, al kan er nog heel wat moois uit de bus vallen op de Vlaamse Kampioenschappen.