Sportiva

All posts in Acro

Bo Hollebosch behaalt 4 medailles op het wereldkampioen Acrobatische Gymnastiek

Categories: Acro, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Bo Hollebosch behaalt 4 medailles op het wereldkampioen Acrobatische Gymnastiek

Van 10 tot 13 maart 2022 ging in Baku het 28e wereldkampioenschap Acor door. Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) nam samen met haar partners Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) deel, en dat deden ze SCHITTEREND!

Na twee knappe temp- en balansoefeningen tijdens de kwalificaties mag Bo met haar formatie aantreden als topfavorieten in de finale met de combined oefening. Hier brengen ze een combinatie van balans- en tempo elementen. Ook in de finale doen ze het super goed, met een totaalscore van 29,820 punten pakken zij de titel WERELDKAMPIOEN Combined.

Bewonder de Combined oefening hier.

Daarna volgde voor hen de balansfinale. Een val in het tweede deel kost hen enkele punten, maar ook de andere teams maken enkele foutjes. Met een totaalscore van 27,710 punten halen ze de titel VICE-WERELDKAMPIOEN BALANS.

Bewonder de Balans oefening hier.

Op de laatste dag staat de tempo-finale nog op het programma, Bo haar favoriete onderdeel. Opnieuw turnen ze de pannen van het dak en pakken ze nu ook nog de titel WERELDKAMPIOEN TEMPO.

Bewonder de Tempo oefening hier.

Na de kwalificaties in alle categorieën werd eveneens een teamranking opgemaakt, waar België de titel WERELDKAMPIOEN IN TEAM pakt.

Sportiva is énorm trots op deze knappe prestaties!

Bo bereidt zich nu samen met haar teamgenoten voor op de World Games in de zomervakantie. Wij duimen super hard voor hen.


Belgische titels voor Sportiva

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Belgische titels voor Sportiva

Afgelopen weekend vonden in Libramont de Belgische Kampioenschappen plaats voor Acrobatische Gymnastiek en Toestelturnen Meisjes.

Bo Hollebosch, Yana Vanstavel, Lise De MeystSportiva liet een heel mooi visitekaartje achter en keerde maar liefst met 4 Belgische titels huiswaarts.

Op zaterdag 1 juni werd Bo Hollebosch (Sportiva) samen met haar partners Yana Vanstavel en Lise De Meyst (beiden van Ambitous Pro Gymnastics Puurs) na een zeer spannende wedstrijd verdiend Belgisch Kampioen Acrobatische Gymnastiek bij de seniores A met 85.190 punten. Zij konden ondanks een fout bij de balansoefening de jury toch overtuigen en de concurrentie ruim achter zich laten!

Seppe Geusens-Yani Van Den WyngaertOp zondag kon ons jong Heren Paar Seppe Geusens (Sportiva) en Yani Van Den Wyngaert (Gymfinity Bazel) de Belgische titel bemachtigen in de categorie A-niveau 11-16 jaar. Ook behaalden zij met 50.450 punten na een knappe wedstrijd de puntennorm voor de Europese Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek in Israël.

Yuna Kerckhoven-Shana Roberts-Sarah BrackeIn het B-niveau, konden Shana Roberts, Sarah Bracke en Yuna Kerckhoven met een uitgesproken elegantie de jury overtuigen en mochten zij heel fier de Belgische Beker in ontvangst nemen in de categorie groepen B 11 tot 20+ jaar. Zij behaalden een mooie score van 26.240 punten!

Yente Van Gaver, Lorelies Van De Velde en Bieke De Meyer behaalden een mooie 8e plaats in de categorie B-niveau 11-19 jaar.

Chloe Baert podiumOok bij Toestelturnen Meisjes konden we goud meenemen richting Sint-Gillis-Waas. Chloe Baert  (Gym Waasland), die haar trainingen in Opleidingscentrum Regioclub Sint-Gillis-Waas volgt, turnde met veel overtuiging haar knappe oefeningen en werd met ruime voorsprong 1e bij de categorie A-niveau 11 met een puntenresultaat van 47,716 ptn. Haar teamgenootje Maissae Goumanouz (Rust-Roest Sint-Niklaas, Opleidingscentrum Regioclub Sint-Gillis-Waas) behaalde na een mooie wedstrijd de 5e plaats.

Een succesvol weekend dus voor Sportiva en het Opleidingscentrum toestelturnen Meisjes in Sint-Gillis-Waas. Hoofdtrainers Stijn Maes (Acrobatische Gymnastiek) en Joke Mertens (Toestelturnen Meisjes) kunnen tevreden terugblikken op dit turnweekend. Het harde trainen werd overduidelijk beloond en met deze 4 Belgische titels sluiten wij het turnseizoen succesvol af!


Info 2018-2019

Categories: Acro, Algemeen, Dans, Nieuws, Recrea, TTm
Reacties uitgeschakeld voor Info 2018-2019

Inschrijven

Uurregeling

Folder 2018

Kalender