Sportiva

All posts in Nieuws

Koekjesverkoop

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Koekjesverkoop

866 x bedankt

We zijn enorm blij dat we 866 pakketten Lotus-koekjes mochten verkopen bij onze kasactie. Bedankt voor de steun! Wij hopen dat iedereen nu lekker kan smullen van het assortiment aan koekjes.

We kunnen dan ook de winnaar bekend maken van het meest aantal verkochte koekjes:

Evelynn Jansen verkocht 50 pakjes!

De top 5 wordt aangevuld door Kato Heyninck (41 pakjes), Renske Huyghe (33 pakjes), Héléne en Eloïse Louage (33 pakjes) en Lola Vanderghinste (29 pakjes).

De best verkopende groep (in verhouding met het aantal leden in de trainingsgroep) zijn onze wedstrijdgymnasten Toestelturnen Meisjes.

De beloning voor de winnaars volgt nog….


Koekjesverkoop

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Koekjesverkoop

Drive-through afhaling

We zijn heel blij dat we maar liefst 865 pakketten Lotus-koekjes konden verkopen tijdens onze kasactie!

Komende zaterdag 19 december kunnen de bestellingen opgehaald worden in het zelfgekozen tijdsslot volgens het drive-through principe achteraan op de parking aan GC De Route in Sint-Gillis-Waas.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 • Je rijdt naar de achterkant van de parking van GC De route tot bij een bestuurslid. Je mag uiteraard ook met de fiets of te voet komen.
 • Je blijft in je auto zitten, opent je raampje en zegt de naam waarop je jouw bestelling hebt geplaatst.
 • Wij zullen aangeven waar je even mag parkeren en halen jouw koekjes uit de camion.
 • Wij laden het bestelde aantal pakketten koekjes in (de koffer van) jouw auto.
 • Je rijdt rustig terug naar huis en kan beginnen smullen 😊

Om te vermijden dat er te veel mensen gelijktijdig samen komen aan GC De Route voor afhaling, leveren we de grotere bestellingen aan huis of geven we deze mee met de gymnasten na afloop van hun training.

Alle personen die een bestelling hebben geplaatst, werden via mail op de hoogte gebracht van de praktische afspraken. Bedankt en smakelijk!


Heropstart tot en met 12 jaar in fasen

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Heropstart tot en met 12 jaar in fasen

Update 18/11

Het is al eventjes geleden dat we echt samen konden trainen, maar deze week werd door de Burgemeester van Sint-Gillis-Waas groen licht gegeven om de sportwerking voor kinderen tot en met 12 jaar terug op te starten. Als club hebben we daarom besloten in verschillende fasen de trainingen voor deze leden te hervatten om een té plotse verhoging van het aantal verplaatsingen en contacten te vermijden.  De trainingen zullen hervatten vanaf volgende data:

 • Vanaf vrijdag 20 november: wedstrijdgymnasten tot en met 12 jaar in kleine trainingsgroepen
 • Vanaf maandag 23 november: dansgroepen tot en met het 6e leerjaar zonder contact
 • Vanaf maandag 30 november: turngroepen tot en met het 6e leerjaar

Helaas is er op nationaal niveau nog geen perspectief gegeven voor +12 jarige sporters in clubverband. Om die reden blijven alle trainingen voor +12 jarigen én het peuter-ouder turnen tot nader order opgeschort. Wij hopen – in de mate van het mogelijke – met deze leden in contact te blijven via online kanalen.

 Voor de trainingen van onze leden tot en met 12 jaar, hanteren we dezelfde veiligheidsmaatregelen als voorheen. Je kan deze hier nalezen. We willen extra benadrukken dat het NIET de bedoeling is om tijdens de training te blijven kijken aan het raam in de gang. Dit creëert een samenscholing die in deze “corona-tijden” niet  toegelaten is.

 Mogen we aan iedereen vragen om de maatregelen strikt op te volgen zodat we deze heropstart veilig kunnen organiseren en binnen afzienbare tijd opnieuw allemaal kunnen genieten van onze sport.

Alle leden worden via mail op de hoogte gebracht van deze gefaseerde heropstart.


Trainingen opgeschort

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Trainingen opgeschort

Update corona maatregelen 02.11

Op 1 november werd alweer een nieuw ministerieel besluit gepubliceerd. In dit nieuw ministerieel besluit, dat van toepassing is vanaf 2 november, werden aanpassingen doorgevoerd inzake het indoor sporten voor kinderen tot en met 12 jaar. Concreet wordt hierin vermeld dat sporten in georganiseerd verband mogelijk is voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later) wanneer er goedkeuring is van het lokaal bestuur én het opportuun, mogelijk en haalbaar is voor de clubwerking.

Gezien de veiligheidscel van de Gemeente Sint-Gillis-Waas besliste dat alle sportactiviteiten worden opgeschort en wij als club van oordeel zijn dat dit momenteel de beste beslissing is, liggen de trainingen van Sportiva – tot onze grote spijt – tot nader order stil.

Als de trainingen hervat kunnen worden, zullen we dit via mail, website en sociale media aankondigen. Wij hopen toch in contact te kunnen blijven met onze leden via sociale media. Dus volg Sportiva op FacebookInstagram en TikTok voor leuke en interessante info, foto’s, filmpjes, challenges, …

We roepen iedereen op om de maatregelen strikt op te volgen zodat we binnen afzienbare tijd opnieuw allemaal kunnen genieten van onze sport.

Sportieve en gezonde groeten,

Het SPORTIVA-bestuur


Indoor sporten niet langer toegelaten

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Indoor sporten niet langer toegelaten

Update corona maatregelen 29.10

Na het overleg tussen de Eerste Minister en de Minister-Presidenten werd door de Minister van Binnenlandse Zaken het ministerieel besluit genomen dat van toepassing is op het hele Belgische grondgebied. De beslissingen die de afgelopen dagen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel werden aangekondigd, werden hierbij op elkaar afgestemd.

Voor de sportsector betekent dit concreet dat alle indoor sportactiviteiten in clubverband voor alle leeftijden, ook voor geboortejaar 2008 of later, niet langer toegelaten zijn. Dit besluit werd intussen in het Staatsblad gepubliceerd waardoor het kracht van wet krijgt. De nieuwe maatregelen gelden vanaf 28 oktober middernacht.

Met heel veel spijt in het hart moeten wij dus de trainingsactiviteiten van Sportiva tot nader orde stilleggen. Als de trainingen hervat kunnen worden, zullen we dit via mail, website en sociale media aankondigen.

 Wij hopen toch in contact te kunnen blijven met onze leden via sociale media. Dus volg Sportiva op Facebook, Instagram en TikTok voor leuke en interessante info, foto’s, filmpjes, challenges, …

We roepen iedereen op om de maatregelen strikt op te volgen zodat we binnen afzienbare tijd opnieuw allemaal kunnen genieten van onze sport.

Sportieve en gezonde groeten,

Het SPORTIVA-bestuur


Verstrengde corona-maatregelen

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Verstrengde corona-maatregelen

Update 27 oktober 2020

Naar aanleiding van de stijgende coronacijfers werden door de Ministerraad van de Vlaamse Regering en de Veiligheidscel van de gemeente verstrengde corona-maatregelen in de sportsector vastgelegd.

Wat wijzigt er nu?

 • Georganiseerde trainingen en competities zijn vanaf donderdag 29 oktober niet langer toegelaten voor sporters +12 jaar. Dit geldt minstens voor 3 weken.
 • Indoor sporten voor -12 jarigen: geen aanpassing

Alle leden van Sportiva worden via mail op de hoogte gebracht van de impact van deze verstrengingen op hun trainingen.

Ter info: Vanaf zondag 1 november tot en met zondag 8 november gaan er GEEN recreatieve trainingen door (herfstvakantie).

Voor de trainingen van onze -12 jarige leden, blijven de huidige maatregelen van kracht om alles in een veilige setting te kunnen organiseren:

 • De richtlijn is maximum 1 sporter per 10 vierkante meter. Onze uurregeling is zodanig opgesteld dat het maximum aantal sporters per zaal(deel) nooit overschreden wordt.
 • Trainers dragen een mondmasker.
 • De zaal wordt zoveel mogelijk verlucht en materiaal waar veel contact met handen of aangezicht aan is wordt regelmatig gekuist en/of ontsmet.
 • Registratie van de aanwezige sporters is verplicht. Een trainer zal je buiten aan de ingang verwelkomen en registreren.
 • Het gebruik van de kleedkamers is niet toegelaten, dus kom in sportieve kledij naar de training.
 • Zorg voor voldoende handhygiëne. Was je handen grondig voor én na de training.
 • Een trainer zal de gymnast verwelkomen aan de ingang van het gebouw, zijn/haar en de aanwezigheid van de sporter registreren en zijn/haar handen ontsmetten.
 • Enkel sporters mogen de gebouwen betreden. We nemen afscheid van diegene die ons brengt buiten aan de ingang.
  • Ingang kleuters: Deur aan 2e fietsenstalling (voorbij hoofdingang GC De Route en bistro De Route)
  • Ingang alle andere groepen: hoofdingang GC De Route
  • Ingang De Klimop: normale ingang (mondmasker dragen voor 12+ vanaf schoolpoort)
 • Ophalen na de training gebeurt aan de achterkant van het gebouw.
  • Uitgang kleuters: Nooddeur aan achterkant, dichtst bij grasplein.
  • Uitgang alle andere groepen: Nooddeur aan achterkant bij berging toestellen.
  • Uitgang De Klimop: nooddeur aan zijkant sporthal (mondmasker dragen voor 12+ tot aan schoolpoort)
 • We vragen om stipt naar de training te komen en na de les stipt de training te verlaten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat verschillende trainingsgroepen zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen.
 • Ben je ziek of ben je preventief in quarantaine? Dan blijf je voor je eigen veiligheid en die van je mede-sporters thuis. Ben je positief getest? Gelieve dan de club zo snel mogelijk op de hoogte te brengen (en blijf natuurlijk ook thuis!)

Samen maken we er veilige en leuke sportlessen van!


Koekjesverkoop

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Koekjesverkoop

Beste gymnasten, dansers, sporters en ouders,

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 122439982_795270084605037_2915517358242244369_n.jpg

Een lekkere Madeleine voor bij de koffie? Een Dinosaurus Mini granen koekje voor tijdens de speeltijd? Een Frangipane taartje als dessert? Of een speculoosje bij de boterham?
Je vindt het allemaal – en nog véél meer – in het assortiment van Lotus. Wil je smullen van deze lekkere koekjes én Sportiva steunen? Dan kan je – net zoals vorig jaar – voor slechts 8 euro per pakket (19 individueel verpakte koekjes, 10 verschillende soorten) jouw bestelling plaatsen!

Via dit formulier kan je jouw bestelling doorgeven, ten laatste op 22 november 2020.

Gelieve het gepaste bedrag vóór 25 november te storten op BE40 7340 4001 7963 en vermeld als mededeling zeker “Naam lid – aantal pakketten” zodat we jouw betaling correct kunnen verwerken.

De bestelde koekjes kunnen worden afgehaald in GC De Route op zaterdag 19 december 2020 (datum onder voorbehoud van toestemming m.b.t. corona-maatregelen) binnen het tijdslot dat je aanduidt op het formulier. Uiteraard organiseren we dit afhaalmoment corona-veilig.

In de brief – die je hieronder kan downloaden – vind je eveneens alle informatie over deze actie.

Hartelijk dank voor je steun

DOWNLOAD HIER DE BRIEF VAN DE KOEKJESVERKOOP


Verstrengde Corona-maatregelen

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Verstrengde Corona-maatregelen

Stand van zaken: code oranje

Naar aanleiding van de stijging van de Coronacijfers schakelen we over naar code oranje in de sportsector. Sporten is nog steeds toegelaten, hetzij met striktere beperkingen bij de sporters +12 jaar.

Wat wijzigt er nu?

 • Indoor sporten voor -12 jarigen: geen aanpassing
 • Indoor sporten voor +12 jarigen: enkel sportactiviteiten waarbij ten alle tijden de afstand van 1,5 meter kan gehouden worden, kunnen nog doorgaan.

We sommen hier even op wat nu de maatregelen zijn:

 • Sporten met contact is enkel toegelaten voor -12 jarigen. +12 jarigen dienen altijd 1,5m afstand te houden van andere sporters.
 • De richtlijn is maximum 1 sporter per 10 vierkante meter. Onze uurregeling is zodanig opgesteld dat het maximum aantal sporters per zaal(deel) nooit overschreden wordt. Enkele wijzigingen in de uurregeling werden doorgevoerd om +12 jarigen zo veel mogelijk alleen in de zaal te laten sporten met zo veel mogelijk ruimte.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor +12-jarigen in de gebouwen, behalve tijdens de sportactiviteit zelf.
 • Trainers dragen een mondmasker.
 • De zaal wordt zoveel mogelijk verlucht en materiaal waar veel contact met handen of aangezicht aan is wordt regelmatig gekuist en/of ontsmet.
 • Registratie van de aanwezige sporters is verplicht. Een trainer zal je buiten aan de ingang verwelkomen en registreren.

Algemene richtlijnen:

 • Het gebruik van de kleedkamers is niet toegelaten, dus kom in sportieve kledij naar de training.
 • Zorg voor voldoende handhygiëne. Was je handen grondig voor én na de training.
 • Een trainer zal de gymnast verwelkomen aan de ingang van het gebouw, zijn/haar en de aanwezigheid van de sporter registreren en zijn/haar handen ontsmetten.
 • Enkel sporters mogen de gebouwen betreden. We nemen afscheid van diegene die ons brengt buiten aan de ingang.
  • Ingang kleuters: Deur aan 2e fietsenstalling (voorbij hoofdingang GC De Route en bistro De Route)
  • Ingang alle andere groepen: hoofdingang GC De Route
  • Ingang De Klimop: normale ingang (mondmasker dragen voor 12+ vanaf schoolpoort)
 • Ophalen na de training gebeurt aan de achterkant van het gebouw.
  • Uitgang kleuters: Nooddeur aan achterkant, dichtst bij grasplein.
  • Uitgang alle andere groepen: Nooddeur aan achterkant bij berging toestellen.
  • Uitgang De Klimop: nooddeur aan zijkant sporthal (mondmasker dragen voor 12+ tot aan schoolpoort)
 • We vragen om stipt naar de training te komen en na de les stipt de training te verlaten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat verschillende trainingsgroepen zo weinig mogelijk met elkaar in contact komen.
 • Ben je ziek of ben je preventief in quarantaine? Dan blijf je voor je eigen veiligheid en die van je mede-sporters thuis. Ben je positief getest? Gelieve dan de club zo snel mogelijk op de hoogte te brengen (en blijf natuurlijk ook thuis!)

Samen maken we er een veilig, maar vooral super tof seizoen van!


Sfeerbeelden werelddierendag kidies

Categories: Nieuws, Recrea
Reacties uitgeschakeld voor Sfeerbeelden werelddierendag kidies
120614297_384057545935860_6128856327732625284_n
120607670_1089370878199014_7491632857296063484_n
120601493_2659315564282352_8640020690248794901_n
120614642_335816964163933_61513047093659596_n
120663552_1237778936601208_2446426991586738642_n
120728144_634288267269534_5037287232870887795_n
120731197_354953505623578_1146280100676891249_n
120735609_837027287037362_5823832794369227269_n
120737782_778035699436982_1922856234438593081_n
120738804_366961221336773_7810508502771393253_n
120745600_798751837541029_1242119462210147827_n
120748168_969001513562991_3469972349518330606_n
120750481_692249241497900_2953716393643898310_n
120754394_2670446326604879_1541590174257841642_n
120767632_2790724287881876_5620411963096380138_n
120770962_327131858592034_3108333383971698946_n
120792568_2724409490995661_4296210909878994598_n
120816594_1766973186773881_36406245820116218_n
120845809_397378738334882_1587773321924523327_n

Bedankt Danny

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties uitgeschakeld voor Bedankt Danny

Afscheid als bestuurslid Gymfed

Zaterdag 5 september stond de Algemene Statutaire Jaarvergadering van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw op het programma. Met de verkiezing van de nieuwe Raad van Bestuur van Gymfed werd ook afscheid genomen van 3 bestuurders uit de vorige Raad van Bestuur van Gymfed, waaronder Danny De Cauwer, ex-voorzitter en huidig bestuurslid van Sportiva Sint-Gillis-Waas.

Danny De Cauwer was meer dan 25 jaar een vertrouwd gezicht binnen de federatie. Elke milestone in de ontwikkeling en uitbouw van onze sport heeft hij als bestuurder meegemaakt. Hij noemt zichzelf de ouderdomsdeken waarbij hij eerst als financieel beheerder en daarna als bestuurder jarenlang zijn steentje heeft bijgedragen aan de federatie. Hiernaast was hij eveneens bestuurder van de overkoepelende nationale Koninklijke Belgische turnbond. Bedankt Danny!

We bedanken Danny voor de jarenlange inzet voor de Gymnastiekfederatie.