Sportiva

All posts in Nieuws

Waasland-Beveren – Zulte Waregem

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties staat uit voor Waasland-Beveren – Zulte Waregem

waaslandbeverenBeste sportvrienden,

Ook dit seizoen wil Waasland-Beveren zijn engagement tonen en sportverenigingen uit onze omliggende gemeenten uitnodigen voor een wedstrijd van onze A-ploeg in het Freethielstadion.
Iedereen die verbonden is bij zijn of haar sportclub wordt gelijk behandeld. Dit wil zeggen dat we per ticket een éénvormig tarief van 5 euro hanteren. In ruil krijgt u een zitplaats ter waarde van €20.

Momenteel heeft Sportiva 20 plaatsen gereserveerd voor de wedstrijd van:

27/01/2018 20:00* Waasland-Beveren – Zulte Waregem
*Datum kan/zal nog gewijzigd worden door TV-rechtenhouders (min. 4 weken op voorhand wordt de definitieve datum bepaald)

Gelieve u te registreren via deze link.
Na inschrijving ontvangt u een factuur. Uw kaarten zijn gereserveerd na betaling.
Afhaling van de kaarten wordt later gecommuniceerd.

Sportieve groeten,
het bestuur


Sinterklaas

Categories: Algemeen, Nieuws, Recrea
Reacties staat uit voor Sinterklaas

sintOp zaterdagvoormiddag 2 december krijgt Sportiva Gymnastics hoog bezoek!

De goede Sint en zijn Zwarte Pieten brengen ons met veel plezier opnieuw een bezoekje en genieten graag van onze turn- en danskunsten.
Natuurlijk brengen zij voor alle kinderen vast wat lekkers mee!

Omdat Sinterklaas wel een heel druk programma heeft, worden enkele groepen ook op een ander uur verwacht dan hun normale trainingsuur.
Voor wie wel op zaterdagvoormiddag turnt, zijn er geen aanpassingen in hun trainingsuren. Zij mogen op bezoek bij Sinterklaas tijdens hun gewone training.

  • 09:00u: dans 3e en 4e leerjaar
  • 10:00u: dans 2e en 3e kleuterklas
  • 11:00u: dans 1e en 2e leerjaar
  • 11:15u: turnen 3e en 4e leerjaar
  • 11:30u: opstapgroep, preselectie, I8 en I9

Natuurlijk zijn onze oudere gymnasten ook van harte welkom!

Het publiek krijgt uiteraard een  uitstekend plaatsje op onze tribune in de sportzaal.

Breng die voormiddag zeker ook een bezoekje aan ons pannenkoekenkraam of aan de kleine ontspanningsruimte voor een heerlijke pannenkoek  en een warme chocomelk of een geurig bakje koffie.

We maken er weer een enorm kinderfeest van!

Vergeet je tekening (die je hier kan downloaden en vervolgens kan inkleuren) niet!

Tot dan!
Het Sportivabestuur


Halloween dansen en turnen

Categories: Nieuws, Recrea
Reacties staat uit voor Halloween dansen en turnen
Kleuterdans (1)
Kleuterdans (2)
Kleuterturnen (1)
Kleuterturnen (2)
Kleuterturnen (3)
Kleuterturnen (4)
Kleuterturnen (5)
Kleuterturnen (6)
Kleuterturnen (7)
Kleuterturnen (8)
Kleuterturnen (9)
Kleuterturnen (10)
Kleuterturnen (11)
Kleuterturnen (12)
Kleuterturnen (13)
Kleuterturnen (14)
Kleuterturnen (15)
Kleuterturnen (16)
Kleuterturnen (17)
Kleuterturnen (18)
Kleuterturnen (19)
Kleuterturnen (20)
Kleuterturnen (21)
Kleuterturnen (22)
Kleuterturnen (23)
Kleuterturnen (24)
Kleuterturnen (25)
Kleuterturnen (26)
Kleuterturnen (27)
Kleuterturnen (28)
Kleuterturnen (29)
Kleuterturnen (30)
Kleuterturnen (31)

Toestelturnsters I-niveau sluiten seizoen mooi af in Jabbeke

Categories: Nieuws, TTm
Reacties staat uit voor Toestelturnsters I-niveau sluiten seizoen mooi af in Jabbeke

01I8

Gisteren vond de derde en laatste voorronde plaats bij het I-niveau toestelturnen meisjes. Voor Esther, Lenthe, Alizée en Charlotte was het hun derde wedstrijd. Voor Kato was het haar tweede en voor Elien was het haar allereerste wedstrijd. Spannend!

De wedstrijd ging door in Jabbeke en startte voor de meisjes van I8 om 8u40. We waren al vroeg uit de veren. De meisjes begonnen aan balk. Meteen het meest zenuwslopende toestel van allemaal. Charlotte en Elien wisten hun zenuwen goed onder controle te houden en turnden een foutloze balkoefening. Naast enkele kleine foutjes bij de anderen, werkte iedereen zijn oefening mooi af en we kregen zelfs complimenten van de jury. Kato en Alizée lieten zich bovendien van hun meest moedige kant zien en voerden voor het eerst hun oefening uit op de hoge balk.

Met veel zin gingen we naar het volgende toestel: grond. De oefeningen werden (op een aantal uitzonderlijke momentjes na) één voor één uitgevoerd met mooi gestrekte benen, tenen, armen en vingers. Er werd netjes gewerkt en de delen werden zo correct mogelijk uitgevoerd. Het publiek mocht mee genieten van mooie (kracht)handstandjes, radslagen, brugjes, spagaten,… Allemaal uitgevoerd met een mooie uitstraling.

Tijd om door te schuiven naar sprong. Hier krijgt elke gymnast de kans om het beste van zichzelf te tonen in twee sprongen. De beste sprong telt en wordt op het einde van de wedstrijd meegerekend in de totaalscore. Lenthe, Alizée, Elien en Esther lieten ons een salto tot ruglig zien. Ze benutten elk hun twee kansen goed en maakten het de jury niet gemakkelijk bij de keuze van de beste sprong. Charlotte en Kato gingen voor de salto tot stand. In de opwarming bezeerde Kato zich maar dat kon haar niet tegenhouden om de salto op haar voeten te staan. Charlotte bleef ook zeer geconcentreerd en bracht de salto’s tot een goed einde.

Met een fier gevoel gingen we naar brug. Een toestel waar de meisjes vooral hun kracht en vormspanning mogen tonen. Niet simpel want ze moeten niet enkel denken aan de oefeningenreeks die ze moeten uitvoeren, ze moeten bij bepaalde oefeningen ook nog tellen. Wanneer ze deze oefeningen geen twee seconden aanhouden, worden ze afgestraft. Gelukkig weten de gymnasten dat heel goed en brachten ze hun oefening zo goed als foutloos tot een goed einde. Iedereen turnde op zijn niveau en liet nog een laatste keertje zien wat hij kan.

En zo zat de wedstrijd er al snel op. Brug was het allerlaatste toestel van de wedstrijd én van dit seizoen.

I9

In de namiddag was het de beurt aan Felien, onze enige gymnaste in I9. De wedstrijd begon ze aan de brug. Hierbij mocht een deel uitvoeren aan de brug en een deel aan de rekstok. Ze bracht de twee delen tot een mooi einde.

Na brug volgt balk. Na twee wedstrijden een foutloze balkoefening te turnen, kon ook Felien er niet aan ontkomen en maakte ze enkele foutjes. Maar de moed liet ze niet zakken en zo ging ze naar het derde toestel: grond. Bij de I9 wordt er geturnd op muziek, iets wat Felien heel leuk vindt. Ze liet dan ook een mooi afgewerkte oefening zien.

Op het laatste toestel, sprong, liet Felien een nieuw element zien. Iets wat ze de afgelopen twee wedstrijden nog niet deed, namelijk een voorwaartse streksalto. Na hard trainen, wist ze ook op wedstrijd deze heel goed uit te voeren. Na dit hoogtepunt zat ook Felien haar wedstrijd erop.

Voor zowel de meisjes van I8 als Felien mocht de wedstrijd gerust nog langer duren en mochten er nog veel wedstrijden volgen. Helaas maar met wat geluk krijgen ze volgend jaar weer de kans om hun kunnen én nieuwe delen te tonen.

02

Elien, Lenthe, Charlotte en Kato behaalden de zilveren medaille.
Felien, Alizée en Esther behaalden een bronzen medaille.

Verslag: Elynn Vermeulen 


Sportteam Sint-Gillis-Waas

Categories: Acro, Algemeen, Nieuws
Reacties staat uit voor Sportteam Sint-Gillis-Waas

Onze acrogymnasten Hana Vos en Bram Geussens werden op 27 januari 2017 op de sportlaureatenviering in gemeenschapscentrum De Route gehuldigd als Sportteam van Sint-Gillis-Waas!

thumbnail_Winnaars_huldiging_sportlaureaten

Lees het online artikel in Het Nieuwsblad.


Ga naar Waasland-Beveren – KAA Gent voor 5 euro

Categories: Algemeen, Nieuws
Reacties staat uit voor Ga naar Waasland-Beveren – KAA Gent voor 5 euro

waaslandbeverenBeste sportvrienden,

Ook dit seizoen wil Waasland-Beveren zijn engagement tonen en sportverenigingen uit onze omliggende gemeenten uitnodigen voor een wedstrijd van onze A-ploeg in het Freethielstadion.
Iedereen die verbonden is bij zijn of haar sportclub wordt gelijk behandeld. Dit wil zeggen dat we per ticket een éénvormig tarief van 5 euro hanteren. In ruil krijgt u een zitplaats in vak H (een zitplaats ter waarde van €20).

Momenteel heeft Sportiva 50 plaatsen gereserveerd voor de wedstrijd van:

04/03/2017 20:00* Waasland-Beveren – KAA Gent
*Datum kan/zal nog gewijzigd worden door TV-rechtenhouders (min. 4 weken op voorhand wordt de definitieve datum bepaald)

Gelieve u te registreren via deze link.
Na inschrijving ontvangt u een factuur. Uw kaarten zijn gereserveerd na betaling.
Afhaling van de kaarten wordt later gecommuniceerd.

Sportieve groeten,
het bestuur


Rinke Santy zet Turnclub Sportiva St-Gillis-Waas opnieuw op de kaart

Categories: Algemeen, Geen categorie, Nieuws, TTm
Reacties staat uit voor Rinke Santy zet Turnclub Sportiva St-Gillis-Waas opnieuw op de kaart

Rinke SantyNa Lisa Verschueren en Laura Waem maakt nu ook Rinke Santy haar intrede in de internationale gymnastiekwereld en dat doet ze niet onopgemerkt. Begin mei werd Rinke nog overtuigend Belgisch Kampioen in Gent bij de categorie Juniores A. Deze schitterende prestatie zorgde ervoor dat zij zeker was van haar plekje in het team dat zou afreizen naar het Zwitserse Bern voor de Europese Kampioenschappen begin juni.

Op 1 juni turnde Rinke uiteindelijk haar eerste Europese Kampioenschap. Dit deed ze fantastisch en zij wist zich met een 16e plaats bij de juniores te kwalificeren voor de allround finale.

Op 3 juni wist Rinke tijdens deze allround finale zelfs haar prestatie nog te verbeteren. Na een foutloze wedstrijd behaalde ze de 7e plaats met 52.599 punten en mocht op het erepodium haar prijs in ontvangst nemen.

Proficiat aan Rinke al haar trainers en het begeleidingsteam van de Topsportschool in Gent.


Vlaamse kampioenschappen

Categories: Acro, Nieuws, TTm
Reacties staat uit voor Vlaamse kampioenschappen

Het voorbije weekend vonden de Vlaamse Kampioenschappen A- en B-niveau plaats voor Toestelturnen Meisjes en Acrobatische Gymnastiek. Na selectie tijdens de provinciale kampioenschappen mochten maar liefst 16 gymnasten van Sportiva aantreden, en dat deden ze met succes!

Op het Vlaams Kampioenschap Toestelturnen meisjes in Lauwe werd de spits afgebeten door Jara Meersschaert bij de 10-jarige meisjes toestelturnen in het A-niveau. Jara had jammer genoeg wat last van zenuwen waardoor ze niet echt kon laten zien wat ze allemaal kan. Ze behaalde de 22e plaats.
Hanne Janssens turnde een zeer stabiele wedstrijd en werd knap 7e in haar categorie A 11 jaar, met ruim de puntennorm voor het Belgisch Kampioenschap. Isabelle Van Iseghem en Bo Hollebosch turnden beiden een bijna foutloze wedstrijd en eindigden respectievelijk op de 4e en 5e plaats. Beiden hebben ook hun selectie voor het Belgisch Kampioenschap verdiend op zak.

Yuna Kerckhoven (Rust- Roest Sint-Niklaas) die samen met Jara, Bo en Isabelle traint in de Regioclub Sint-Gillis-Waas werd overtuigend Vlaams Kampioen in de categorie A10 jaar met maar liefst 4 punten voorsprong.

In het B-niveau kwamen 7 gymnasten van Sportiva in actie. Lien Van Den Borre (13 jaar) bevestigde haar niveau van de Provinciale Voorrondes en behaalde met voorsprong de Vlaamse titel. Sylke Herwegh turnde een zeer stabiele en mooi afgewerkte wedstrijd en verdiende de bronzen medaille bij de 12-jarigen. In de categorie 14-15 jaar toonde Maren De Colvenaer, na een kleine blessure aan de voet, wat ze waard is en behaalde vlot de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap. Een foutje aan de brug op het einde van de wedstrijd koste haar jammer genoeg nog enkele plaatsen. Ze eindigde knap 6de. Rune Maes en Janne Terwingen kenden helaas een mindere dag en eindigden respectievelijk op de 18e en 19e plaats. In de categorie 16+ sloten Kato Vounckx en Selien Van Langenhove het wedstrijdweekend Toestelturnen Meisjes af. Kato turnde een quasi foutloos parcours en werd met een topscore van 47,05 punten verdiend 4de. Hopelijk kan ze bevestigen op het Belgisch Kampioenschap. Selien turnde zeer mooie oefeningen, maar een val te veel verhinderde haar om de minimumscore voor het Belgisch Kampioenschap te behalen.

Op het Vlaams Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Breendonk turnde het trio Lorelies Van De Velde, Sarah Bracke en Shana Roberts in de categorie B 12-20+ jaar een prachtige oefening die hen op 0,05 punten van het podium bracht én een selectie voor het Belgisch Kampioenschap opleverde. Het gemengde duo Hanna Vos en Bram Geusens turnden hier en daar wat kleine foutjes, maar mochten toch de bronzen medaille mee naar huis nemen in de categorie A 12-18 jaar.
Eerder deze maand behaalden het duo Sarah Meyten en Saar Van Severen reeds een tiende plaats op het Vlaams Kampioenschap C-niveau voor 10-17 jaar.

De trainers Stijn Maes, Helen Lichtert, Jonathan Wielandt, Joke Mertens en Lore Marguillier zijn trots op de prestaties van al hun gymnasten en kijken uit naar de Belgische Kampioenschappen op 7 en 8 mei te Gent.


Meisjesteam toestelturnen schrijft geschiedenis

Categories: Nieuws, TTm
Reacties staat uit voor Meisjesteam toestelturnen schrijft geschiedenis

Team BelgymOp zondag 17 april turnde het Team Belgym meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Ze namen het op tegen tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst in de Belgische turngeschiedenis gaat er meisjesteam naar de Spelen!

Het team dat voor deze historische prestatie zorgde werd samengesteld uit Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Axelle Klinckaert (GymMAX vzw), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX vzw) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) kwam als reserveturnster niet in actie.

Per toestel werden 5 gymnasten opgesteld waarvan de 4 beste scores mee telden voor het eindresultaat. Het team slaagde er in geen enkele grote fout te laten meetellen in het eindresultaat. Laura turnde aan de 4 toestellen en behaalde 55,075 punten (tweede hoogste Belgische score) en leverde zo een héél belangrijke bijdrage aan het teamtotaal. Laura en Senna mochten zelfs de dag er na nog deelnemen in de toestelfinale aan brug. Proficiat Laura met deze prachtige prestatie, we zijn ontzettend fier op jou! Let’s go to Rio!

Lisa Verschueren, die in december plots haar turncarrière moest beëindigen door hartproblemen, reisde mee naar Rio om het team aan te moedigen. Het werd een emotionele ervaring voor haar, maar ze blijft de nummer 1 supporter van Team Belgym. Wat zijn we trots op haar!

Ben jij ook ontzettend fier op Team Belgym? Feliciteer hen dan met een post van jouw meest trotse afsprong! Gebruik de #GoBelgym en post jouw “Trotse Afsprong” op je social media!

Trots op team Belgym


Dansfeest 2016 – sfeerbeelden

Categories: Dans, Nieuws
Reacties staat uit voor Dansfeest 2016 – sfeerbeelden

Met dank aan Gerrit Bermyn voor deze mooie fotoreeks!
 

001_Sportiva can dance 16 april 2016
002_Sportiva can dance 16 april 2016
003_Sportiva can dance 16 april 2016
004_Sportiva can dance 16 april 2016
005_Sportiva can dance 16 april 2016
006_Sportiva can dance 16 april 2016
007_Sportiva can dance 16 april 2016
008_Sportiva can dance 16 april 2016
009_Sportiva can dance 16 april 2016
010_Sportiva can dance 16 april 2016
011_Sportiva can dance 16 april 2016
012_Sportiva can dance 16 april 2016
013_Sportiva can dance 16 april 2016
014_Sportiva can dance 16 april 2016
015_Sportiva can dance 16 april 2016
016_Sportiva can dance 16 april 2016
017_Sportiva can dance 16 april 2016
018_Sportiva can dance 16 april 2016
019_Sportiva can dance 16 april 2016
020_Sportiva can dance 16 april 2016
021_Sportiva can dance 16 april 2016
022_Sportiva can dance 16 april 2016
023_Sportiva can dance 16 april 2016
024_Sportiva can dance 16 april 2016
025_Sportiva can dance 16 april 2016
026_Sportiva can dance 16 april 2016
027_Sportiva can dance 16 april 2016
028_Sportiva can dance 16 april 2016
029_Sportiva can dance 16 april 2016
030_Sportiva can dance 16 april 2016
031_Sportiva can dance 16 april 2016
032_Sportiva can dance 16 april 2016
033_Sportiva can dance 16 april 2016
034_Sportiva can dance 16 april 2016
035_Sportiva can dance 16 april 2016
036_Sportiva can dance 16 april 2016
037_Sportiva can dance 16 april 2016
038_Sportiva can dance 16 april 2016
039_Sportiva can dance 16 april 2016
040_Sportiva can dance 16 april 2016
041_Sportiva can dance 16 april 2016
042_Sportiva can dance 16 april 2016
043_Sportiva can dance 16 april 2016
044_Sportiva can dance 16 april 2016
045_Sportiva can dance 16 april 2016
046_Sportiva can dance 16 april 2016
047_Sportiva can dance 16 april 2016
048_Sportiva can dance 16 april 2016
049_Sportiva can dance 16 april 2016
050_Sportiva can dance 16 april 2016
051_Sportiva can dance 16 april 2016
052_Sportiva can dance 16 april 2016
053_Sportiva can dance 16 april 2016
054_Sportiva can dance 16 april 2016
055_Sportiva can dance 16 april 2016
056_Sportiva can dance 16 april 2016
057_Sportiva can dance 16 april 2016
058_Sportiva can dance 16 april 2016
059_Sportiva can dance 16 april 2016
060_Sportiva can dance 16 april 2016
061_Sportiva can dance 16 april 2016
062_Sportiva can dance 16 april 2016
063_Sportiva can dance 16 april 2016
064_Sportiva can dance 16 april 2016
065_Sportiva can dance 16 april 2016
066_Sportiva can dance 16 april 2016
067_Sportiva can dance 16 april 2016
068_Sportiva can dance 16 april 2016
069_Sportiva can dance 16 april 2016
070_Sportiva can dance 16 april 2016
071_Sportiva can dance 16 april 2016
072_Sportiva can dance 16 april 2016
073_Sportiva can dance 16 april 2016
074_Sportiva can dance 16 april 2016
075_Sportiva can dance 16 april 2016
076_Sportiva can dance 16 april 2016
077_Sportiva can dance 16 april 2016
078_Sportiva can dance 16 april 2016
079_Sportiva can dance 16 april 2016
080_Sportiva can dance 16 april 2016
081_Sportiva can dance 16 april 2016
082_Sportiva can dance 16 april 2016
083_Sportiva can dance 16 april 2016
084_Sportiva can dance 16 april 2016
085_Sportiva can dance 16 april 2016
086_Sportiva can dance 16 april 2016
087_Sportiva can dance 16 april 2016
088_Sportiva can dance 16 april 2016
089_Sportiva can dance 16 april 2016
090_Sportiva can dance 16 april 2016
091_Sportiva can dance 16 april 2016
092_Sportiva can dance 16 april 2016
093_Sportiva can dance 16 april 2016
094_Sportiva can dance 16 april 2016
095_Sportiva can dance 16 april 2016
096_Sportiva can dance 16 april 2016
097_Sportiva can dance 16 april 2016
098_Sportiva can dance 16 april 2016
099_Sportiva can dance 16 april 2016
100_Sportiva can dance 16 april 2016
101_Sportiva can dance 16 april 2016
102_Sportiva can dance 16 april 2016
103_Sportiva can dance 16 april 2016
104_Sportiva can dance 16 april 2016
105_Sportiva can dance 16 april 2016
106_Sportiva can dance 16 april 2016
107_Sportiva can dance 16 april 2016