Sportiva

Outdoor sporten in groep mogelijk vanaf 18 mei

Tijdens de persconferentie op woensdag 13 mei werd beslist dat georganiseerde outdoor sportactiviteiten met maximaal 20 personen toegelaten worden vanaf 18 mei. In het kader daarvan heeft Sportiva beslist om voor de wedstrijdgroepen en volwassengroepen een beperkt aantal buiten-trainingen te organiseren vanaf die datum tot 8 juni, wanneer er eventueel nieuwe richtlijnen komen van de veiligheidsraad.

Deze trainingen zullen voldoen aan de voorschriften van de overheid die door Gymfed verduidelijkt worden onder het motto ‘we are gym, we are safe’. De trainingen hebben als doel om kracht, lenigheid en conditie geleidelijk op te bouwen / te onderhouden en om het sociale contact binnen de groep terug aan te halen. Wij hopen dat deze alternatieve vorm van training een positief effect heeft op de beleving en motivatie van de leden en hun trainers.

Alle betrokken leden worden via mail op de hoogte gebracht over de specifieke uurregeling en geldende (veiligheids-)afspraken.

Meer info:  https://www.gymfed.be/nieuws/outdoor-sporten-in-groep-mogelijk-vanaf-18-mei.