Sportiva

Bo Hollebosch behaalt 4 medailles op het wereldkampioen Acrobatische Gymnastiek

Van 10 tot 13 maart 2022 ging in Baku het 28e wereldkampioenschap Acor door. Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) nam samen met haar partners Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) deel, en dat deden ze SCHITTEREND!

Na twee knappe temp- en balansoefeningen tijdens de kwalificaties mag Bo met haar formatie aantreden als topfavorieten in de finale met de combined oefening. Hier brengen ze een combinatie van balans- en tempo elementen. Ook in de finale doen ze het super goed, met een totaalscore van 29,820 punten pakken zij de titel WERELDKAMPIOEN Combined.

Bewonder de Combined oefening hier.

Daarna volgde voor hen de balansfinale. Een val in het tweede deel kost hen enkele punten, maar ook de andere teams maken enkele foutjes. Met een totaalscore van 27,710 punten halen ze de titel VICE-WERELDKAMPIOEN BALANS.

Bewonder de Balans oefening hier.

Op de laatste dag staat de tempo-finale nog op het programma, Bo haar favoriete onderdeel. Opnieuw turnen ze de pannen van het dak en pakken ze nu ook nog de titel WERELDKAMPIOEN TEMPO.

Bewonder de Tempo oefening hier.

Na de kwalificaties in alle categorieën werd eveneens een teamranking opgemaakt, waar België de titel WERELDKAMPIOEN IN TEAM pakt.

Sportiva is énorm trots op deze knappe prestaties!

Bo bereidt zich nu samen met haar teamgenoten voor op de World Games in de zomervakantie. Wij duimen super hard voor hen.