Sportiva

Info

Algemeen

Dans wordt omschreven als een sport, kunstvorm of een sociaal gebeuren dat meestal op beweging duidt van het lichaam, vaak in combinatie met muziek. Het wordt gebruikt als een vorm van emotionele expressie, sociale interactie of in een spirituele of uitvoerende vorm. Wanneer dans een deel van de menselijke natuur werd is moeilijk te zeggen omdat dans geen zichtbare sporen nalaat zoals bouwwerken, schilderen of werktuigen. Dans was vanaf het begin van de beschaving wel zeker een belangrijk deel van ceremonies, rituelen en verjaardagen. Ook werd het toen al ter vermaak gebruikt.

Dans kan in diverse categorieën worden ingedeeld. Een belangrijke indeling is die in solodans, partnerdans en groepsdans. Er worden vele muziek- en dansstijlen onderscheiden. Zo bestaan er specifieke dansen bij verschillende stijlen muziek zoals bijvoorbeeld hiphop, modern, jazz, ballet, latin, ballroom en disco.

Sportiva

SPORTIVA biedt naast turnlessen ook danslessen aan. In de loop van de jaren is het aantal dansende leden bij SPORTIVA sterk gegroeid naar meer dan 150! De dansers worden ingedeeld volgens hun leeftijd en hebben één keer per week les. Er wordt afwisselend gedanst in verschillende stijlen: modern, hedendaags, hiphop, clipdance…

Alle danslessen van SPORTIVA gaan door in Gemeenschapscentrum De Route en de turnzaal van Vrije Basisschool De Klimop.