Sportiva

Aanbod

De club beschikt over een uitgebreid aanbod.

Kleuters zijn welkom vanaf 2,5 jaar. Bij kleutergym werken we in kleine niveau-groepjes, met aangepaste toestellen en speelse technieken.

Recreatieturnen Jongens en meisjes van het lager onderwijs kunnen turnen in twee leeftijdsgroepen. Beide groepen turnen twee keer per week. Er is een groep van het eerste en het tweede  leerjaar en een groep van het derde tot het zesde leerjaar.   In de tweede leeftijdsgroep worden de gymnasten opgesplitst in 3 niveaugroepen. Dit wil zeggen dat de gymnasten ingedeeld worden volgens hun beheersing van de aangeleerde turntechnieken.  Op deze manier kan iedereen in de groep volgens zijn individuele mogelijkheden en ervaring steeds nieuwe zaken aanleren en reeds gekende zaken verder verbeteren.

Jeugd jongeren van het 1ste tot het 3de middelbaar kunnen terecht in de groep ‘jeugd turnen’. Sinds kort is er ook de groep ‘trampoline’. Je kan in deze groep terecht vanaf het 1e middelbaar, en natuurlijk zal je daar trampoline springen.

Dans onze ritmische jongeren kunnen zich aansluiten voor dans.  Je kan bij Sportiva dansen vanaf de 3e kleuterklas.  Afhankelijk van je leeftijd kom je terecht in dansen 3e kleuterklas, dans  1e en 2e leerjaar, dans 3e leerjaar,  dans 4e leerjaar,  dans 5e tot 6e leerjaar, dans middelbaar groep 1, dans middelbaar groep 2.

Volwassenen Dames en heren die hun algemene lichaamsconditie op peil wensen te houden kunnen bij SPORTIVA kiezen tussen 3 disciplines : Toestelturnen,  Omni Fit (Gym, Sport én Spel) en BBB.

  • Toestelturnen is een vervolg van het recreatief turnen van onze jongeren en is weggelegd voor iedereen die zijn lichaam jong wil houden en het toestelturnen liefheeft. In deze groep kan je terecht vanaf het 4e middelbaar.
  • Tijdens de lessen Omni Fit (Gym, Sport én Spel) krijg je eerst een algemene opwarming van zowat een half uurtje. Daarna komt een afwisseling van sportieve activiteiten. Enkele voorbeelden : oefeningen op de mat, conditie- en uithoudingstraining, rope skipping, eenvoudig trampolinespringen, evenwichtsoefeningen, krachttraining… Je voelt je conditie en kracht geleidelijk verbeteren. Iedereen voert de aangeleerde oefeningen uit op eigen tempo en niveau. In deze groep kan je terecht vanaf 16 jaar.
  • De les BBB gebeurt op muziek en bestaat uit een conditionele dansopwarming gevolgd door versteviging van borst, buik en billen. In deze groep kan je terecht vanaf 16 jaar.
  • Voor al wie eeuwig FIT en GEZOND wil blijven is er Turnen 50+. 1 maal per week sporten en uiteraard ‘napraten’.

Wedstrijdturnen Jonge talentvolle meisjes en jongens worden opgenomen in de selectie die ofwel deelneemt aan wedstrijden artistieke gymnastiek of acro.

Parkour & Initiatie freerunning Voor jongeren van 12 tot 15 jaar biedt Sportiva deze discipline aan. Bij freerunning is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips, over obstakels te springen. Bij parkour is het de bedoeling om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te geraken over die verschillende obstakels.

De activiteiten gaan allemaal door in het gemeenschapscentrum De Route en zaal De Kwakzalver te Sint-Gillis-Waas.

De precieze uurregeling van al onze activiteiten vind je onder uurregeling.