Sportiva

Overzicht trainingsgroepen

De club beschikt over een uitgebreid aanbod voor verschillende leeftijden en niveaus.

  Recreatief aanbod SPORTIVA Competitief aanbod SPORTIVA
Enkel na selectie
Leeftijd Groep
°2019

Peuter-ouderturnen

2x per maand 45 min

°2018 Kidiesturnen 1

1x per week 60 min

°2017 Kidiesturnen 2

1x per week 60 min

Kleuterdans

1x per week 45 min

°2016 G-Gym

1x per week 60 min

Kidiesturnen 3

1x per week 60 min

Opstap
1e lj Turnen jongens

1x per week 90 min

Turnen meisjes

2x per week 75 min

Dans

1x per week 60 min

Preselectie
2e lj Toestelturnen meisjes Acrobatische Gymnastiek
3e lj
4e lj
5e lj Turnen

1x per week 90 min

6e lj
12+
15+   Turnen

1x per week 75 min

Omnifit

1x per week 75 min

Dans
BBB

1x per week 60 min

55+   Fit en Fun BBB

1x per week 60 min

Peuter-ouder turnen Ervaar samen met jouw peuter 2x per maand actieve qualitity-time. Een klein uurtje bewegen, ontdekken en ervaren: Klimmen, klauteren, springen, hangen, heffen, dragen, trekken, duwen,… Het komt allemaal aan bod in een vertrouwde sfeer samen met mama of papa, onder begeleiding van een trainer.

Kleuters zijn welkom vanaf ze naar de 1e kleuterklas gaan. We werken met het programma Kidies van de Gymnastiekfederatie om onze lessen voor kleuters vorm te geven. Meer info hierover op www.kidies.be/voor-ouders . We werken steeds in kleine niveaugroepjes, met aangepaste toestellen en speelse technieken om de brede motorische ontwikkeling te stimuleren. Kleuters uit de 2e en 3e kleuterklas kunnen ook komen dansen bij Sportiva.

G-Gym Voor kinderen vanaf 5 jaar met een mentale beperking bieden we gymnastiek aan in een veilige en uitdagende omgeving. De gymnasten kunnen op hun eigen tempo de turnzaal en hun eigen mogelijkheden ontdekken om zo hun motorische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Turnen In de lagere school kan jouw kind schitteren als een turn-STER in de lessen recreatief turnen. We werken met het methodisch-didactisch programma Gymstars van de Gymnastiekfederatie om onze lessen gymnastiek voor de lagere school vorm te geven. Meer info hierover op www.gymstars.be . Tot en met het 4e leerjaar turnen jongens en meisjes in aparte groepen, de groep van het 5e en 6e leerjaar is gemengd. Vanaf het middelbaar turnen de jongeren 1x per week om zich verder te ontwikkelen in de groep 12+ of 16+.

Dans Onze ritmische jongeren kunnen zich aansluiten voor danslessen.  Je kan bij Sportiva dansen vanaf de 2e kleuterklas. Dit is een ideale manier om zich lichamelijk te ontplooien op muziek en verschillende dansstijlen te ontdekken.

Volwassenen Om je conditie in een sociale sfeer op peil te houden kan je bij Sportiva terecht voor lessen BBB (16+), Omnifit – gym, sport en spel (16+) en Fit en Fun (55+).

Competitie Talentvolle gymnasten kunnen geselecteerd worden voor onze wedstrijdgroepen Acrobatische Gymnastiek of Toestelturnen Meisjes. Zij krijgen hierover aparte briefwisseling.

De activiteiten gaan allemaal door op één van volgende locaties:

Gemeenschapscentrum De Route

Stationstraat 201

9170 Sint-Gillis-Waas

Vrije Basisschool De Klimop

Kerkstraat 91

9170 Sint-Gillis-Waas

De precieze uurregeling van al onze activiteiten vind je onder uurregeling.