Sportiva

Aanbod

De club beschikt over een uitgebreid aanbod.

Peuter-ouder turnen Vanaf je kindje kan stappen én na een proeflesje kan je kindje samen met mama of papa 2 keer per maand in een veilige omgeving en met veel prikkels de wondere wereld ontdekken. Peuter-ouder turnen in de pers.

Kleuters zijn welkom vanaf 2,5 jaar. Bij kleutergym werken we in kleine niveau-groepjes, met aangepaste toestellen en speelse technieken om de brede motorische ontwikkeling te stimuleren. Kleuters uit de 2e en 3e kleuterklas kunnen ook komen dansen bij Sportiva.

Turnen In de lagere school kan je een Gymstar worden in de lessen recreatief turnen. Er wordt 2x per week gewerkt in graadsgroepen. Voor jongens is er een aparte groep van het 1e tot het 3e leerjaar. Vanaf het middelbaar turnen de jongeren 1x per week om zich verder te ontwikkelen in de groep 12+ of 16+

Dans Onze ritmische jongeren kunnen zich aansluiten voor dans.  Je kan bij Sportiva dansen vanaf de 2e kleuterklas. Dit is een ideale manier om zich lichamelijk te ontplooien op muziek en verschillende dansstijlen te ontdekken.

Volwassenen Om je conditie in een sociale sfeer op peil te houden kan je bij Sportiva terecht voor lessen BBB (16+), Omnifit-gym, sport en spel (16+) en Fit en Fun (55+).

Wedstrijdturnen Jonge talentvolle meisjes en jongens worden opgenomen in de selectie om ofwel deel te nemen aan wedstrijden toestelturnen meisjes of acrobatische gymnastiek.

Parkour & Initiatie freerunning Voor jongeren van 12 tot 16 jaar biedt Sportiva deze discipline aan. Bij freerunning is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips, over obstakels te springen. Bij parkour is het de bedoeling om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te geraken over die verschillende obstakels.

De activiteiten gaan allemaal door in het gemeenschapscentrum De Route en de sporthal van Vrije Basisschool De Klimop te Sint-Gillis-Waas.

De precieze uurregeling van al onze activiteiten vind je onder uurregeling.