Sportiva

Aanbod

De club beschikt over een uitgebreid aanbod.

Peuter-ouder turnen Ervaar samen met jouw peuter 2x per maand een actief uurtje vol turnplezier. Kan je peuter stappen en staat hij/zij te popelen om zijn/haar eerste stapjes in de turnclub te zetten? Kom dan langs voor een proefles en daarna bekijken we samen met de trainers of jouw peuter er klaar voor is! Peuter-ouder turnen in de pers.

Kleuters zijn welkom vanaf 2,5 jaar. Bij kleutergym werken we in kleine niveau-groepjes, met aangepaste toestellen en speelse technieken om de brede motorische ontwikkeling te stimuleren. Kleuters uit de 2e en 3e kleuterklas kunnen ook komen dansen bij Sportiva.

sportvlaanderenG-Gym Voor kinderen vanaf 5 jaar met een mentale beperking bieden we gymnastiek aan in een veilige en uitdagende omgeving. De gymnasten kunnen op hun eigen tempo de turnzaal en hun eigen mogelijkheden ontdekken om zo hun motorische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Turnen In de lagere school kan jouw kind een ‘Gymstar’ worden in de lessen recreatief turnen. Er wordt gewerkt in graadsgroepen. Tot en met het 4e leerjaar turnen jongens en meisjes in aparte groepen, de groep van het 5e en 6e leerjaar is gemengd. Vanaf het middelbaar turnen de jongeren 1x per week om zich verder te ontwikkelen in de groep 12+ of 16+.

Dans Onze ritmische jongeren kunnen zich aansluiten voor dans.  Je kan bij Sportiva dansen vanaf de 2e kleuterklas. Dit is een ideale manier om zich lichamelijk te ontplooien op muziek en verschillende dansstijlen te ontdekken.

Volwassenen Om je conditie in een sociale sfeer op peil te houden kan je bij Sportiva terecht voor lessen BBB (16+), Omnifit-gym, sport en spel (16+) en Fit en Fun (55+).

Competitie Talentvolle gymnasten kunnen geselecteerd worden voor onze wedstrijdgroepen Acrobatische Gymnastiek of Toestelturnen Meisjes. Zij krijgen hiervoor aparte briefwisseling.

De activiteiten gaan allemaal door in het gemeenschapscentrum De Route en de sporthal van Vrije Basisschool De Klimop te Sint-Gillis-Waas.

De precieze uurregeling van al onze activiteiten vind je onder uurregeling.